Edition Spéciale 

MOST ADMIRED ROMANIANS

 

(Edition spéciale dédiée à la Présidence de la Roumanie à l'UE en début 2019)

 

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Klaus Iohannis

January 28, 2019

Echanges et dialogue (trés apprécié par la diaspora) du Président Klaus Iohannis avec les scientifiques et experts de l’innovation francais et roumains à l’Ambassade de Roumanie à Paris en présence du Prix Nobel Gerard Mourou

 

Question par PhD. Florin Paun (www.florin-paun.com): 

https://www.youtube.com/watch?v=AvIxpD8XuSo&feature=youtu.be

 

Reponse et encouragement par le Président Klaus Iohannis : 

https://www.youtube.com/watch?v=_-Kek0SnHTk&feature=youtu.be

https://www.interviewfrancophone.net/president-roumanie-et-dr-paun

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Dorin Prunariu

January 28, 2019

https://www.interviewfrancophone.net/archive-memorable/personnalites-du-monde-de-l-innovation-en-europe

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Roxana Maracineanu

January 28, 2019

https://lepetitjournal.com/bucarest/a-voir-a-faire/escapades-merveilles-de-la-nature-3-trajets-dans-les-monts-apuseni-236060

 

https://lepetitjournal.com/bucarest/a-voir-a-faire/escapades-5-plages-decouvrir-cet-ete-235520

 

https://lepetitjournal.com/bucarest/communaute/ma-roumanie-en-images-laurent-jouault-et-sa-cabane-aux-images-235063

 

https://www.agerpres.ro/politica/2018/06/30/gala-100-pentru-centenar-a-ajuns-la-paris--137335

 

https://www.rfi.ro/special-paris-104375-100-pentru-centenar-romani-recompensati-paris

 

https://www.agerpres.ro/politica/2018/06/30/gala-100-pentru-centenar-a-ajuns-la-paris--137335

 

http://stiri.tvr.ro/gala-100-pentru-centenar-a-ajuns-la-paris--zece-romani-din-fran--a-care-lucreaza-in-diferite-domenii-au-fost-premia--i_833030.html#view

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : PhD. Florin Paun

January 28, 2019

TedXBucharest : https://www.youtube.com/watch?v=6I3GqItI3sw

L'Industrie Extraordinaire, Grand Palais, Paris : https://www.interviewfrancophone.net/usine-extraordinaire-florin-paun

"Toate lucrurile mărețe făcute de omenire au fost realizate datorită capacității noastre de a colabora. A colabora între vecini, între prieteni, între români și nu numai. A colabora cu ceilalți. Îmi doresc să scriu aceste rânduri unor „Oameni Sporiți” (augmented), prin simbioza pe care o veți face cu inteligența artificială..." PhD. Florin Paun (www.florin-paun.com)

 

(Citation de sa lettre adressée aux futurs générations d'ici 100 ans, inclut dans la Capsule du Temps à Alba Iulia : Source : www.romania2118.eu 

Plusieurs Roumains ont été invités par la Fondation C.A.E.S.A.R à adresser leurs messages pour les générations futurs en 2118 dans un Monument, une "Capsule du Temps" lors des célébrations de 100 ans de l'Union de la Roumanie à Alba Iulia le 1er décembre 2018. Une partie de ces roumains ont été recommandés pour intégrer l'édition MOST ADMIRED ROMANINAS du journal Europeen Interview Francophone ! ​

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Florin Talpes

January 28, 2019

https://www.interviewfrancophone.net/europe-roumanie-france

Most Admired Romanians !

January 28, 2019

Edition spéciale dédiée à la présidence de la Roumanie à l'UE

L'édition permanente citoyenne  "MOST ADMIRED ROMANIANS !" ​est publiée par le journal européen Interview Francophone en honneur de la Présidence de la Roumanie à l'UE et pour mettre en lumière les personnalités d'origine roumaine qui sont admirées et admirables par les européens, les lecteurs d'Interview Francophone. 

Ces personnalités MOST ADMIRED peuvent choisir à transmettre un court message (en francais ou en anglais) qui puisse inspirer les generations des roumains et des autres européens ou juste bénéficier de leur nomination et présence dans cette editions spéciale citoyenne (avec leur nom, courte présentation ou photo). 

Chaque personnalité choisie pour cette édition spéciale permanente a le droit de recommander autres 10 personnalités, ce qui relève d'un processus citoyen de co-construction de l'édition spéciale avec les lecteurs et leurs réseaux de confiance. 

Pour faire une recommandation auprès de la rédaction du journal Interview Francophone pour l'édition MOST ADMIRED ROMANIANS ! vous pouvez nous écrire au news@interviewfrancophone.net. 

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Vladimir Cosma

January 28, 2019

​Vladimir Cosma qu'on nomme "le Mozart du 7ème art", auteur de plus de 200 compositions pour film, theatre et opera, qui a écris la musique de centaines de films, a fait vibrer plus de 5000 participants dans la légendaire salle du Grand Rex grace à un concert unique qui a réuni  (le 26 et 27 janvier) l'Orchestre symphonique de la 7ème art de 65 musiciens ensemble avec 80 membres du Choeur de l'Universités de Paris  et plusieurs invités comme la Soprana Irina Baiant, Cezar Cazanoi, Richard Snaderson, Roland Romanelli, Lucienne Renaudin Vary, David Castrobaldi, FIfi Chayeb, Greb Zlap, DJ Polo &Pan. 

Le maestro francais d'origine roumaine Vladimir Cosma a déjà enchanté le monde entier et a marqué l'histoire de la cinématographie française ("La Boum" 1980, "Diva" 1982, "Le grand bleu" 1972, etc). Ce concert du 27 janvier 2019 a été soutenu par l'Ambassade de la Roumanie en France et par l'Institut Culturel Roumain qui ont choisi célébrer ainsi, tous ensemble, francais, roumains, européens, le début de la Présidence de la Roumanie à l'Union européenne en janvier 2019. 

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Ambasadorul Luca Niculescu a fost ales președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța

February 12, 2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu a fost ales miercuri, 13 februarie 2019, președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF), care reunește peste 40 de ambasadori din state și guverne membre, asociate și observatoare la Organizația internațională a Francofoniei (OIF), acreditați în Republica franceză.

 

În urma unui vot în unanimitate dat de membrii Consiliului de Administrație al GAFF, Ambasadorul Luca Niculescu, care în ultimii doi ani a exercitat funcția de vicepreședinte al Grupului, a preluat ieri funcția de președinte de la ambasadoarea Haiti, Vanessa Lamothe, care și-a încheiat mandatul de ambasador.

 

Creat în februarie 2014, Grupul Ambasadorilor Francofoni are drept obiectiv promovarea limbii franceze, a valorilor și principiilor Francofoniei. Acțiunile GAFF vizează să facă cunoscută Francofonia în toată diversitatea sa, să suscite schimbul de experiență între statele francofone și să contribuie la apropierea dintre culturi și la valorizarea sinergiilor în spațiul francofon. De la înființarea sa, Grupul a inițiat și pus în practică o serie de conferințe, dezbateri, seminarii și vizite la nivelul autorităților locale, bucurându-se de o participare la nivel înalt din partea oficialilor francezi.

 

Mulțumind pentru încrederea pe care i-au abordat-o ambasadorii stator francofone de la Paris, Luca Niculescu a subliniat atașamentul României față de spațiul cultural și de valori al Francofoniei, evocând acțiunea țării noastre în promovarea Francofoniei în Europa Centrală și de Est, în strânsă coordonare cu birourile regionale ale OIF și AUF (Agenția Universitară Francofonă) de la București.

 

Această responsabilitate intervine într-un moment important al activității Ambasadei României la Paris, respectiv acțiunile care decurg din exercitarea președinției române a Consiliului Uniunii Europene și derularea Sezonului Franța – România, reprezentând o recunoaștere a rolului activ al țări noastre în promovarea limbii franceze și a principiilor Francofoniei instituționale.  

 

Informații suplimentare:

Organizația Internațională a Francofoniei numără în prezent 88 de state și guverne membre dintre care 61 cu drepturi depline și asociate și 27 cu statut de observator. România a obținut statutul de membru cu drepturi depline al OIF în 1993.

 

În 2006, Bucureștiul a găzduit cel de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, dedicat tehnologiilor informatice în educație, eveniment care a reunit șefi de state și de guverne francofone, fiind pentru prima oară când o țară din Europa Centrală și de Est găzduia o reuniune la nivel înalt a Francofoniei.

 

În 2007, Secretarul General al OIF a desemnat România un "stat-far" al Francofoniei în Europa Centrală și de Est, pentru rolul său în promovarea limbii franceze și a valorilor francofone în regiune. De altfel, nu întâmplător București-ul găzduiește Birourile regionale pentru Europa Centrală și de Est ale OIF și AUF, iar președinția AUF este asigurată din 2017 de domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, fost prim-ministru și fost -ministru al Educației și Cercetării Științifice, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

 

România a organizat numeroase reuniuni internaționale în cadrul Francofoniei instituționale, cea mai recentă fiind Conferința femeilor antreprenoare francofone de la București din 2017, care a reunit peste 700 de personalități din toate domeniile. Cu acest prilej au pus bazele unei strategii francofone a egalității de gen adoptate la Sommet-ul de la Erevan din octombrie 2018 și a luat naștere o rețea a femeilor antreprenoare francofone, condusă de românca Monica Jiman. 

MOST ADMIRED ROMANIANS ! : Michael Schmidt

January 28, 2019

1 / 20

Please reload